2019-05-03 07:55:45• hírek • Bede Emőke

Több mint 2200 bárányt vágtak le megyénkben az idei húsvét alkalmával

Egyre megosztóbb kérdés a húsvéti bárányvágás, mégis sokan ragaszkodnak a tradícióhoz. Hogy az állatot mégse az udvaron kelljen leölnie a lakosságnak, a Szatmár Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság minden évben az állandó vágóhidak mellett egy mobil egységgel is az emberek rendelkezésére állnak.

A DSVSA pénteki beszámolója szerint az idei húsvét alkalmával nem kevesebb mint 2259 bárányt és kiskecskét vágtak le Szatmár megyében, ebből 502-vel a szatmári Ócskapiacon felállított konténerben végeztek. Emellett említésre méltó az is, hogy az állategészségügyi személyzet közel 55 tonna húst és belsőségeket vizsgált be, illetve 6,7 tonna, fogyasztásra nem alkalmas mellékterméket semmisítettek meg az erre feljogosított két egységben.


Bár nem konkrétan a bárányokkal kapcsolatos, de a DSVSA továbbra is hangsúlyozza, hogy sem a friss sertéshúst, sem a már feldolgozott termékeket tilos az Európai Unió más országaiba átszállítani. Ennek hátterében még mindig az afrikai sertéspestis miatt bevezetett óvintézkedések állnak, s nem érdemes félvállról venni az intést, ugyanis a törvénysértőket komoly bírsággal sújthatják, ráadásul a portékát is elkobozzák.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: